Elämää baaritiskin toisella puolella

Tässä Night Lite -blogissa haastattelimme baarityöntekijää ja otimme selvää millaista elämä on baaritiskin toisella puolella. Blogissa esimerkiksi vinkkejä kuinka voit saada juomat nopeammin ja kuinka kannattaa lähestyä tiskin takana olevaa ihastusta.

Kuinka pitkään oot tehny baarimikon hommia?
Alotin about hetiku täytin 18, eli nyt vähän reilu 7 vuotta!

Mikä sai sut alalle?
Eksyin itseasias vähän niiku vahingos tälle alalle. Faija ja isobroidi teki portsarinhommia ja ite tein muutamaa narikkavuoroo. Kun täytin 18 nii kysyttiin haluisinko tulla tiskille, aattelin et teen muutaman vuoron mut sit jotenki se tuntu omalta jutulta ja täs ollaan 7 vuotta myöhemmin!

Nimeä kolme parasta ja huonointa asiaa sun työssä
+työkaverit
+ihanat asiakkaat
+yörytmi (omalle kohalle tää ainaki toimii et saa nukkua pitkään ku aamuherätykset ei oo mun juttu)
-on tää välil henkisesti ja fyysisesti tosi raskasta
-ihmissuhteet kärsii tosi paljon ku on aina viikonloput ja illat töissä (ei hirveesti tuu enään kutsui esimerkiks synttäreille koska ”oot aina töissä”)
-Välillä ihmiset olettaa et sua voi kohdella miten tahansa (esimerkiks rupee kourimaan tai ehdottelee asioita mitkä ei todellakaan ole ok)

Sun oma lempidrinkki?
Vodkasooda murskatulla limellä!

Ärsyttävin drinkki tehdä?
Mulla henkilökohtasesti mojito on ihan inhokki. Haluisin tehdä sen rauhassa ja rakkaudella mut sit jos on oikeasti kiire nii ei oo yksinkertasesti aikaa antaa sille niin paljoo rakkautta ku se tarvis.

Nimeä 3 asiaa jotka asiakkaissa ärsyttää / asiaa mitä ei kannattaisi ikinä asiakkaan tehdä
-Me ei olla koiria joten älä edes vaivaudu viheltämään tai napsuttamaan ja sit ihmettele miks en palvele sua. En mäkään tuu sun työpaikalle tekemään sitä.
-Kyselyt et ”milloin alat tekemään oikeita töitä?” Tää on oikea duuni siinä missä joku toimistotyökin, työaika sattuu vaan olee ihan erilainen, mut niin kauan ku mä pystyn elättää itteni tällä työllä nii pidän sitä ihan samanarvosena ku kaikkea muutakin.
-”Miten tääl voi olla näin kallista?!?!?!” Muista et mä olen vaan töissä täällä enkä ikävä kyllä päätä meidän hintoja.

Millainen on hyvä asiakas?
Odottaa vuoroaan nätisti, ottaa katsekontaktin, tervehtii ja KIITTÄÄ!!! Lupaan että kun teet näin niin jokainen baarityöntekijä arvostaa.

Tuleeko työvuoron jälkeen usein lähdettyä itse jatkoille?
No kieltämättä tää ala on aika perso alkoholille! Kyllä oikeastaan aina duunin jälkeen jäädään afterworkeille, lauantaiyön jälkeen meillä alkaa sit viikonloppu joten sillon yleensä vedetään sit vähän pidemmän kaavan kautta.

Paras baari missä oot käyny?
Tosiaan ite tosi harvoin enää missään käy ku kaikki viikonloput on töissä, mut jos nyt sattuu sellanen et on vapaalla nii kyl yleensä tonne Espoon paikalliseen eksyy. Stadissa sit Apollo ja kesäsin Kaivon terassi!

Jotain vinkkejä joita antaa asiakkaille? Miten sais esim. juomat nopeemmin baarissa?
Asiat mitä mainitsin ylempänä millainen on hyvä asiakas. Ja vaikka kuinka törkeeltä tää kuulostaa niin jokainen baarityöntekijä arvostaa enemmän ku mitään jos jätät vaikka sen 10snt tippiä! Ja varmasti muistaa sen ku tuut uudestaan tilaamaan!

Tarjooko asiakkaat usein juomia tai tuleeko paljon iskuyrityksiä?
No tää varmasti myös riippuu ihmisestä! Mut henkkohtasesta kokemuksesta voin kertoa et kyllä niitä tulee. Varsinki ku itse oon vähän flirtti ja tykkään heittää asiakkaiden kanssa läppää jos vaan on aikaa! On joku asiakas kosinu mua kesken illan ku oon ollu töissä! Mut tääkin on ihan iltakohtasta mitä sieltä tulee…

Jos asiakas on kiinnostunut baarityöntekijästä niin kuinka tätä kannattaa lähestyä?
Muista kuitenki et me ollaan töissä! Älä tuu duunipaikalle kyttäämään tai jauhaa tiskille jos näät et on kiire, meillä menee vaa hermo siihen! Ja ite henkilökohtasesti mulla on vähän se periaate että asiakas on asiakas. Toki välillä saattaa myös oma periaate antaa periks. Mutta jos oot kiinnostunu niin tottakai voit pyytää vaikka numeroo tai sometilii jos haluut laittaa viestii! Mut tee mielellään se seuraavana päivänä selvinpäin ite ainaki arvostan sitä et saan viestin selvinpäin et haluut viedä mut vaikka kahville ku se et oot 2-promillen kännissä ja mietin et onks sul aamul hirvee morkkis siitä mitä on tehty!

Lue myös millaista on DJ:n elämä:

Crito: Henkilö DJ-kopissa

LATAA NIGHT LITE -SOVELLUS PUHELIMEESI TÄSTÄ!
825 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa applikaatio

Nite Lite -applikaatiolla olet yöelämän suurvisiiri. Applikaation kautta saat etuja ja palveluita kaikissa suosikkipaikoissasi: kanta-asiakasjäsenyys, edut, tapahtumat – yöelämä taskussasi. Night Liten avulla teet itsestäsi haluttua seuraa. Lataa ja varmista, lähimmästä sovelluskaupasta!

Google Play Appstore

Tilaa Night Lite -blogi

Night Lite -blogia seuraamalla saat hyödyllistä tietoa yöelämästä.

© 2022 Copyright Night People Group / Design & development: Nórr Design