Juomapelit: Beer Pong

Beer Pong on suosittu juomapeli joka toimii alkuillan piristeenä, baarissa ohjelmanumerona tai jatkoilla keinona tutustua uusiin ihmisiin. Vaikka et olisi peliä itse pelannut olet varmasti kuullut siitä, nähnyt sitä pelattavan bileissä tai elokuvissa. Vaikka Beer Pong on yksinkertainen peli voi sitä pelata useilla eri säännöillä, jotka voivat vaikuttaa suurestikin pelin kulkuun. Tässä blogissa esittelemme miten Beer Pongia pelataan ja mitä eri sääntövariaatioita voit peliin lisätä. 

Tarvikkeet:
-10 mukia per. joukkue, jotka asetetaan kolmion muotoon pöydän päätyihin kärki osoittamaan pöydän keskelle. Mukien reunojen tulee koskettaa toisiaan mutta ne eivät saa mennä päällekkäin
– 2 vedellä täytettyä mukia, joissa joukkueet voivat huuhdella pallot ennen heittämistä
– 2 pingispalloa

Joukkueet:
– 2 joukkuetta
– 2-4 pelaajaa per. joukkue (joukkueiden tulee olla samankokoiset)

Aloitus:
– Mukit täytetään haluamalla juomalla, noin desi per muki
– Aloitusvuoro voidaan päättää usealla eri tapaa kuten kolikonheitolla tai kivi-sakset-paperilla
– Voidaan myös valita yksi pelaaja per. joukkue, jotka katsovat toisiaan silmiin ja heittävät palloa samaan aikaan kunnes toinen saa pallon mukiin. Jos molemmat saavat pallon mukiin samalla heittovuorolla jatketaan heittämistä kunnes voittaja selviää. Mukeja ei poisteta pöydältä.

Säännöt & Pelin kulku

Heittäminen
-Aloituksen voittanut joukkue aloittaa heittämisen. Joukkueilla on käytössä 2 heittoa per. vuoro (1 heitto per. pelaaja). Heitot voi suorittaa yksitellen tai samaan aikaan
-Heittäessä kyynärpää ei saa ylittää pöydän reunaa, eli pöydän päälle kurottaminen on kiellettyä

-Heittotavat:
Pallon voi heittää suoraa ilmasta mukiin tai pompulla

  • Suoraan ilmasta=1 muki
  • Pompun kautta=2 mukia

-Pallon voi pompauttaa pöydän, seinän, katon tai puolustavan pelaajan kautta
-Huom. mukien reunan kautta pompannut pallo on yhden mukin arvoinen, ei kahden
-Mukit tyhjennetään (juodaan) kun molemmat pelaajat ovat suorittaneet heittonsa ja siirretään pöydän reunaan
-Jos pallo menee mukiin pompun kautta muki johon pallo menee poistetaan ja puolustava joukkue päättää toisen mukin

Puolustaminen
-Puolustava joukkue voi torjua heiton heti kun pallo pomppaa mistä tahansa pinnasta (pöytä, katto, seinä, mukin reuna)

  • Torjumisella tarkoitetaan pallon lyömistä tai nappaamista kädellä

-Jos puolustava joukkue torjuu pallon suoraa ilmasta ennen kuin se on osunut mihinkään joutuvat he poistamaan yhden oman mukin rangaistukseksi

  • Huom. palloa ei kuitenkaan voi tahallisesti heittää puolustajaan virheitä kalastellen

-Jos puolustaessa sattuu virhe esim. puolustava joukkue kaataa oman mukinsa poistetaan muki pelistä rangaistuksena

Häiritseminen
Vastustajaa saa häiritä hyvän maun rajoissa. Yleisimpiä häiritsemiskeinoja ovat huutelu, heiluminen ja käsien heiluttelu mukien päällä. Mukeihin tai pöytään ei kuitenkaan saa koskea. Tuomari määrittää mikä on sallittua häiritsemistä ja voi kieltää häiritsemisen halutessaan.

Mukien korjaus
Joukkueet voivat korjata mukien järjestystä 2 kertaa per. peli. Korjaus tulee suorittaa ennen oman heittovuoron alkua. Heittävä joukkue määrittää miten he haluavat että mukit järjestetään ja puolustavan joukkueen tulee suorittaa mukien korjaus. Peli jatkuu vasta kun heittävä joukkue on saanut haluamansa uuden muodon.

Pelin loppuminen
Pelin häviää joukkue jolta loppuu mukit ensimmäisenä. Hävinnyt joukkue juo pöydällä olevat juomat rangaistukseksi. Voittanut joukkue voi myös halutessaan juoda omat juomansa. Häviäjät siivoavat pöydän ja valmistavat sen uutta kierrosta varten. Voittanut joukkue jatkaa pöydässä kunnes he häviävät ellei tuomari toisin määrää.

Extrasäännöt:
Voit saada peliin lisää mielenkiintoa ja jännitystä ottamalla käyttöön extrasääntöjä. Alla on lueteltuna muutamia suosittuja vaihtoehtoja.

Heittäminen

Balls Back/Pallot takaisin
Jos molemmat pelaajat saavat heittovuorollaan pallon mukiin saavat he pallot takaisin ja uuden heittovuoron. Mukit poistetaan normaalisti kun molemmat ovat heittäneet.

Explosion/Räjähdys
Räjähdys tapahtuu kun molemmat pallot heitetään samaan mukiin. Räjähdyksen tapahtuessa poistetaan heittotyylin määrittämä määrä mukeja sekä yksi ylimääräinen (+1) muki. Esim. kaksi suoraan ilmasta mennyttä heitto samaan mukiin on yhteensä 3 mukin arvoinen(1+1+1), ja kaksi pompun kautta mennyttä heitto samaan mukiin on 5 mukin arvoinen (2+2+1). Räjähdyksessä pelaajat saavat myös pallot takaisin ja uuden heittovuoron. Muki johon pallot menee poistetaan ja puolustava joukkue päättää loput poistettavat mukit.

Island/Saari
Jokainen pelaaja voi kerran pelissä kutsua “saaren.” Saari on muki, joka ei koske muihin mukeihin. Jos pelaaja onnistuu heittämään pallon kutsumaansa mukiin on muki +1 arvoinen.

Heating up & On Fire/Lämpenee & Liekeissä
Jos pelaaja saa kahdella heittovuorolla putkeen pallon mukiin voi hän sanoa heating up/lämpenee. Tämän jälkeen, jos pelaaja saa vielä kolmannen heiton putkeen hän voi sanoa on fire/liekeissä, jolloin hän saa pallon takaisin ja jokainen heitetty muki tämän jälkeen palauttaa pallon hänelle takaisin. Jos pallo ei mene mukiin “efekti” nollautuu.
-Pelaajan on sanottava “lämpenee” ja “liekeissä”, jos tämä unohtuu ei efekti tule voimaan

Death Cup/Kuoleman Kuppi
Jos puolustava joukkue ei muista poistaa mukia, jonne pallo on mennyt ja tähän mukiin heitetään pallo seuraavilla kierroksilla häviää kyseinen joukkue automaattisesti pelin.

Takaisin kimmonnut pallo
Jos heitetty pallo pomppii pöydän kautta takaisin heittävän joukkueen puolelle voivat he heittää pallon uudestaan vasemmalla kädellä tai selän takaa.

Airball/Ohi heitto
Jos heitetty pallo menee suoraan yli/ohi pöydästä ilman kontaktia mukeihin tai pöytään joutuu heittävä joukkue poistamaan ja juomaan yhden mukin rangaistukseksi
-Sääntö ei päde kun heittävällä joukkueella on pelissä vain yksi muki jäljellä, eli peliä ei voi voittaa vastustajan ohi heitolla.

Redemption/Pelastus
Kun joukkueen viimeinen muki heitetään on tällä joukkueella mahdollisuus “pelastukseen.”   

  • Molempien pelaajien pitää saada heittonsa mukiin jotta peli jatkuu. Jos he saavat heittonsa sisään jatkuu peli niin että heillä on yksi muki jäljellä
  • Pelastuksen aikana heitettyjä mukeja ei myöskään poisteta pelistä

 

Puolustaminen

Sormetus
-Jos pallo jää pyörimään mukiin voi sitä yhtä sormea käyttäen koittaa nostaa pois mukista ennen kuin se osuu juoman pintaan

Puhaltaminen
-Palloa voi yrittää myös puhaltaa pois jos se jää pyörimään mukiin. Puhaltaminen on kiellettyä ennen kuin pallo osuu mukiin tai kun se on jo osunut nesteen pintaan mukissa
-Jos puolustaessa sattuu virhe esim. puolustava joukkue kaataa oman mukinsa poistetaan muki pelistä rangaistuksena

Säännöt ovat loppupeleissä talon emännän/isännän/pelin tuomarin päätettävissä. Tuomarina toimiva henkilö vastaa sääntöjen toteutumisesta ja kuten muissakin lajeissa, tuomarin sana on laki. Beer Pongia voi pelata lukuisilla eri säännöillä ja niiden variaatioilla mitä ei ole yllä lueteltuna. Yhtä oikeaa tapaa pelata ei ole. 

LATAA NIGHT LITE -SOVELLUS PUHELIMEESI TÄSTÄ!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa applikaatio

Nite Lite -applikaatiolla olet yöelämän suurvisiiri. Applikaation kautta saat etuja ja palveluita kaikissa suosikkipaikoissasi: kanta-asiakasjäsenyys, edut, tapahtumat – yöelämä taskussasi. Night Liten avulla teet itsestäsi haluttua seuraa. Lataa ja varmista, lähimmästä sovelluskaupasta!

Google Play Appstore

Tilaa Night Lite -blogi

Night Lite -blogia seuraamalla saat hyödyllistä tietoa yöelämästä.

© 2021 Copyright Night People Group / Design & development: Nórr Design