8 Myyttiä Alkoholista

Vaikuttaako juomajärjestys aamuiseen kankkuseen? Johtaako kaljan litkiminen kaljamahaan? Alkoholia on juotu tuhansia vuosia ja siihen liittyykin useita myyttejä ja tarinoita.

Juomajärjestys vaikuttaa krapulan voimakkuuteen
-Moni on varmasti kuullut väittämän että jos illan aloittaa miedoilla ja päättää tiukkoihin on luvassa normaalia kovempi kankkunen. Mutta ei hätää, se missä järjestyksessä juo alkoholia ei vaikuta krapulaan, vaan se kuinka paljon juo.

Alkoholi lämmittää kylmällä
-Alkoholi laajentaa ihon pinnalla olevia verisuonia mikä saattaa luoda lämmittävän tunteen. Tosiasiassa kehon lämpötila laskee kun lämmittävä veri pakkautuu iholle. Tästä johtuu osalla ihmisistä myös ihon punoitus ja kuumotus alkoholia nauttiessa.

Jos juo vain yhden juoman per. tunti on tarpeeksi selvä ajamaan
-Tämä myytti perustuu teoriaan että kehomme polttaisi yhden alkoholiannoksen tunnissa. Aikaa tähän kuluu kuitenkin lähemmäksi kaksi tuntia ja yhden juoman juominen joka tunti johtaa humalatilan tasaiseen nousuun. Kehon kyky polttaa alkoholia on yksilöllistä ja siihen vaikuttaa moni tekijä. Tarkan lukeman veren alkoholipitoisuudesta saa vain alkometrillä.

Alkoholi ennen nukkumaanmenoa auttaa nukahtamaan
-Lapsille unihiekkaa ja aikuisille yömyssyt. Alkoholi saattaa auttaa nukahtamaan mutta se heikentää unen laatua. Moni varmasti tietää (kokemuksesta) että vaikka kuinka pitkään olisi nukkunut ryyppyillan jälkeen on olo silti väsynyt.

Kalja aiheuttaa kaljamahan
-Oluessa tai siinä olevassa alkoholissa ei ole mitään erityistä mikä aiheuttaisi kaljamahan muodostumisen muita alkoholijuomia enemmän. Jos siis kesän rilluttelut näkyvät vyötäröllä on turha pelkästään syyttää juotuja ohrapirtelöitä.

Alkoholi tuhoaa aivosoluja
-Alkoholi vaikuttaa aivojen ja hermoston toimintaan mutta se ei pysyvästi tapa aivosoluja.

Kahvi selventää pään
-Olo saattaa tuntua skarpimmalta kahvikupin jälkeen mutta kahvi ei nopeuta alkoholin poistumista elimistöstä. Ainoa mikä auttaa on aika!

Kirkkaista viinoista ei tule krapulaa
-Pelkkien kirkkaiden juominen tuskin estää krapulaa, mutta niissä on vähemmän krapulaa aiheuttavia yhdisteitä kuin tummissa juomissa (viski, konjakki, tummat oluet).

Tiedätkö muita alkoholiin liittyviä myyttejä tai huhuja? Jaa ne meidän ja muiden lukijoiden kanssa!

Lähde: The Daily Meal

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa applikaatio

Nite Lite -applikaatiolla olet yöelämän suurvisiiri. Applikaation kautta saat etuja ja palveluita kaikissa suosikkipaikoissasi: kanta-asiakasjäsenyys, edut, tapahtumat – yöelämä taskussasi. Night Liten avulla teet itsestäsi haluttua seuraa. Lataa ja varmista, lähimmästä sovelluskaupasta!

Google Play Appstore

Tilaa Night Lite -blogi

Night Lite -blogia seuraamalla saat hyödyllistä tietoa yöelämästä.

© 2021 Copyright Night People Group / Design & development: Nórr Design