5 vinkkiä karaokeen

Jännittääkö esiintyminen niin paljon ettet uskalla nousta lavalle?  Muiden edessä laulaminen voi olla monelle stressaava tai jopa ahdistavaa. Kerromme tässä blogissa viisi vinkkiä karaokeen, joiden avulla voit peitota pelkosi ja uskaltautua nousemaan karaokelauteille!

1. Heittäydy mukaan huumorilla

Olit sitten lavalla mikki kädessä tai yleisössä fiilistelemässä kun joku muu laulaa niin heittäydy mukaan hyvällä huumorilla. Mitä sitten vaikka et omaisikaan kaunista lauluääntä tai sulavia liikkeitä? Persoonalliset ja tunnetta täynnä olevat tulkinnat ovat usein paljon viihdyttävämpiä! Karaokessa on kuitenkin kyse tavallisista ihmisistä, kukaan tuski olettaa sinun olevan ammattilainen.

2. Valitse tuttu biisi

Biisivalinnalla voit helpottaa esitystäsi huomattavasti. Tietämällä kappaleen sanat (tai ainakin suurimman osan niistä) pystyt keskittymään paremmin itse laulamiseen. On myös kappaleita, jotka ovat suomalaisen karaoken kestosuosikkeja kuten Aikuinen Nainen (Paula Koivuniemi) tai Volga (Frederik)(Katso lisää blogin lopusta). Valitsemalla suositun karaokebiisin voit saada yleisön mukaan fiilistelemään esitystäsi, tai jopa laulamaan kappaletta kanssasi.

3. Laula kaverin kanssa

Jos esiintyminen jännittää voit helpottaa sitä nousemalla lavalle kaverin tai isomman porukan kanssa. Näin et ole yksin äänessä ja kaikkien keskipisteenä vaan on huomio jakautunut porukkasi kesken. Varjopuolena on että joudut jakamaan myös maineen ja kunnian porukan kesken. Laulettuasi muutaman kappaleen kaverin kanssa huomaat että mitään jännitettävää ei ole.

4. Yleisö haluaa sinun onnistuvan

Monelle suurin pelko joka estää mikkiin tarttumisen on ajatus siitä mitä muut ajattelevat. On kuitenkin hyvä muistaa, että yleisö on samassa tilanteessa kuin sinä. He ovat olleet tai tulevat olemaan vielä lauluvuorossa.

Mitä todennäköisimmin he siis toivovat sinun onnistuvan biisissäsi, tuskin sinäkään toivot muiden epäonnistuvan kun he ovat lauluvuorossa. Sinulla on siis aina huone täynä faneja kun laulat. Ja vaikka kuinka huonosti onnistuisit kappaleesi vetämään saat aplodit joka tapauksessa, koska vuorosi on vihdoin ohi ja muiden on nyt helpompi esiintyä jälkeesi!

5. Käsittele mikrofonia oikein

  • Pidä mikki lähellä suuta
  • Laula sujuvalla ja kantavalla äänellä
  • Älä osoita mikkiä kaiutinta kohti
  • Älä puhalla tai taputa mikkiin
  • Pidä kiinni mikin varresta

Toivottavasti nämä vinkit luovat sinuun itsevarmuutta ja antavat rohkeutta nousemaan lavalle ja tarttumaan mikkiin! Katso vielä alta lista Apollon ja Maxinen lauletuimmista karaokekappaleista.

Apollon lauletuimmat kappaleet:

1. Peggy – Samuli Edelmann
2. Angels – Robbie Williams
3. Levoton Tuhkimo – Dingo
4. Timantit on ikuisia – Cheek
5. Tinakenkätyttö – Kaija Koo
6. 1972 – Anssi Kela
7. Häissä – JVG, Märkä-Simo
8. Mökkitie – Arttu Wiskari
9. Matkustaja – Egotrippi
10. Maailma on sun – Tehosekoitin

Maxinen lauletuimmat kappaleet:

1. Kemiaa – Neon 2
2. It’s My Life – Bon Jovi
3. Tinakenkätyttö – Kaija Koo
4. Levoton Tuhkimo
5. 1972 – Anssi Kela
6. Mamma Mia – ABBA
7. Dancing Queen – ABBA
8. Peggy – Samuli Edelmann
9. Bohemian Rhapsody – Queen
10. I Want It That Way – Backstreet Boys

 

Lue myös vinkit uuden ihmisen kohtaamiseen yökerhossa:

7 vinkkiä uuden ihmisen kohtaamiseen

LATAA NIGHT LITE -SOVELLUS PUHELIMEESI TÄSTÄ!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa applikaatio

Nite Lite -applikaatiolla olet yöelämän suurvisiiri. Applikaation kautta saat etuja ja palveluita kaikissa suosikkipaikoissasi: kanta-asiakasjäsenyys, edut, tapahtumat – yöelämä taskussasi. Night Liten avulla teet itsestäsi haluttua seuraa. Lataa ja varmista, lähimmästä sovelluskaupasta!

Google Play Appstore

Tilaa Night Lite -blogi

Night Lite -blogia seuraamalla saat hyödyllistä tietoa yöelämästä.

© 2021 Copyright Night People Group / Design & development: Nórr Design